
Η καρμπονάρα είναι ένα από τ' αγαπημένα ιταλικά ζυμαρικά και προσφέρεται σε πολλές εκδοχές, μιας που ο κάθε σεφ, αλλά και η κάθε νοικοκυρά έχουν βάλλει το χεράκι τους.Η εκδοχή που σας παραθέτω είναι η αυθεντική -έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι χοντρά ή μπουκατίνι,
- 100 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους,
- 5-6 κρόκους αβγών,
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, μισό φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα,
- μισό φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο,
- 2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Τρόπος παρασκευής:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι μαζί και ρίχνετε μέσα το μπέικον και το μαιντανό.
- Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι και τα σουρώνετε.
- Σ' ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ χτυπάτε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
- Μέσα εκεί ρίχνετε τα σπαγγέτι όσο είναι καυτά και ανακατεύτε καλά.
- Έχει σημασία να είναι καυτά, γιατί από τη ζέστη τους μαγειρεύονται τ' αβγά, λιώνει το τυρί και πήζει η σάλτσα.
- Ρίχνετε και το μπέικον και ανακατεύετε και πάλι καλά.
- Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή η καρμπονάρα, με επιπλέον τυρί παρμεζάνα.
Σημείωση:
Το πιάτο αυτό συνοδεύει αρμονικά ένα ιταλικό ροζέ κρασί ή ένα φρουτώδες ελληνικό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.......