MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΣΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ¨-ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΤΟΝΩΣΗ!!



Έπειτα από μια κουραστική μέρα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας είναι τεντωμένα και η επιδερμίδα μας θαμπή και χλομή. Το μασάζ στο πρόσωπο είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσουμε, να αποβάλουμε όλη την ένταση που έχει συσσωρευτεί στο πρόσωπο μας, να ενεργοποιήσουμε και να τονώσουμε τη μικροκυκλοφορία και γενικά τη λειτουργία των κυττάρων της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα με το μασάζ βοηθάμε στην καλύτερη και βαθύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της κρέμας προσώπου. Και όλα αυτά αποτελούν μια πολύ καλή πρόληψη των ρυτίδων του προσώπου.

Για το μασάζ χρησιμοποιείτε ολόκληρη την παλάμη των χεριών σας και όχι μόνο τα δάχτυλα.

  • Καθαρίστε καλά το πρόσωπο σας με γαλάκτωμα και λοσιόν, ώστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, και εν συνεχεία καθαρίστε το με σαπούνι προσώπου. Μην παραλείπετε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.
  • Απλώστε την κρέμα προσώπου από κάτω προς τα πάνω, από το ντεκολτέ στο λαιμό και από εκεί στο πρόσωπο.
  • Ειδικότερα για την περιοχή του λαιμού και του διπλοσάγονου ανασηκώστε το κεφάλι σας, έτσι ώστε να είναι τεντωμένος ο λαιμός σας και με κινήσεις πάντα από κάτω προς τα πάνω, και όχι παλινδρομικές, κάντε μασάζ για μερικά λεπτά. Ταυτόχρονα μπορείτε να ανοιγοκλείνετε το στόμα για να εντείνετε το μασάζ.
  • Απλώστε με κινήσεις από μέσα προς τα έξω την κρέμα στα μάγουλα σας και συνεχίστε για μερικά λεπτά να δουλεύετε σ’ αυτή την περιοχή. Σε κάθε σας κίνηση πρέπει να προσπαθείτε να τραβάτε ελαφρά τα μάγουλα προς τα έξω, «τραβώντας» έτσι και την περιοχή γύρω από τα χείλη, εκεί ακριβώς που σχηματίζονται οι ρυτίδες.
  • Για την περιοχή των μαπών οι κινήσεις σας πρέπει να μοιάζουν σαν να προσπαθείτε να αποκτήσετε μάτια γκέισας. Τέντωμα δηλαδή των φρυδιών προς το μέτωπο.
  • Τέλος, το μασάζ στο μέτωπο πρέπει να γίνεται με κινήσεις από το κέντρο του μετώπου προς τους κροτάφους, αρχίζοντας χαμηλά από την περιοχή ανάμεσα στα μάτια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε σας κίνηση με τα δάχτυλα ή τις παλάμες πρέπει να είναι απαλή και αργή.

Από την Κa Ασημίνα Τσακιρίδη

Πτυχιούχος αισθητικός