MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ST' VALENTINES DAY-Tagliata γιά δύο!!!!


' Ερωτας με την πρώτη μπουκιά


ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά γιά 2 άτομα

  • 2 rib-eye μοσχαρίσια (Η καρδιά της σπαλομπριζόλας, χωρίς κόκαλο) ή 2 φιλέτα από μοσχάρι πάχους 2 δάχτυλα το καθένα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι φλοίδες παρμεζάνας
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πιάτο που δεν χρειάζεται ούτε καν σαλάτα. Τα έχουμε όλα στην πιατέλα και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα βαθυκόκκινο κρασί!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις. βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε καλά τα μοσχαρίσια κομμάτια μέχρι να κάνουν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το κρέας στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 λεπτά. Βγάζουμε το μοσχάρι, το τοποθετούμε πάνω σε ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λοξά τα κομμάτια του κρέατος σε λεπτές φετούλες. Πλένουμε, στραγγίζουμε και απλώνουμε τη ρόκα σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τις φετούλες του κρέατος. Ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τις φλοίδες της παρμεζάνας.

Καλή σας όρεξη!