MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΔΕΥΤΕΡΑΣ!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ

Για 20 άτομα

  • 2 κιλά φασόλια μουσκεμένα αποβραδίς
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 καρότα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σελινόριζα
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
  • 2 ποτήρια λάδι
  • αλάτι
  • μαυροπίπερο
  • κόκκινο πιπέρι
  • μπούκοβο

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στο καζάνι με μπόλικο νερό. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και την πιπεριά σε φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, στο τζάκι και περιμένουμε να βράσει το νερό.

Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε το λάδι. Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νεράκι και τον ρίχνουμε στο καζάνι. Ακόμη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σέλινο, το μαϊντανό, και τη σελινόριζα ψιλοκομμένα. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι, το μαυροπίπερο, το κόκκινο πιπέρι και λίγο μπούκοβο. Αφήνουμε το καζάνι στη φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Όταν βράσουν τα φασόλια και μοσχομυρίσει το σπίτι, η φασολάδα είναι έτοιμη.

Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με την παραδοσιακή λαγάνα και ένα πολυ-ποικιλιακό κρασάκι, «Κορυφή των Αγγέλων» του Στέργιου Τάτση από τη Γουμένισσα.

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!