αριδομακαρονάδα
Υλικά για 4 μερίδες:
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πάπρικα
1 φλυτζανάκι ούζο
5-6 ώριμα ντοματάκια
2-3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
1/2 φλυτζάνι ζωμός λαχανικών
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη, λίγο αλάτι (γιατί έχει αλάτι ο ζωμός) και πιπέρι και το ζωμό λαχανικών.
Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να δέσει για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καλή όρεξη!