Αρακάς λαδερός
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 φλυτζάνι λάδι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές πελτές
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και 2 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον αρακά, προσθέτουμε ελάχιστο αλατοπίπερο ακόμα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου, να σιγοβράσει και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον άνιθο.
Προαιρετικά, αφού βράσει ο αρακάς για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε 2-3 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια....