Μπάμιες λαδερές
Υλικά:
1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές πελτές
αλάτι - πιπέρι και 1 φλυτζάνι λάδι
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και ένα φλυτζάνι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τις μπάμιες, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμα και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιούν το ζουμί και να μείνουν με λίγη πηχτή σάλτσα.

Μπορούμε βέβαια να κάνουμε την ίδια συνταγή με φρέσκιες μπάμιες. Τότε όμως πρέπει να τις καθαρίσουμε καλά απο τα κοτσανάκια τους, να τις ραντίσουμε με αλάτι και ξύδι και να τις αφήσουμε στο ήλιο για 2 ώρες περίπου! Μια λοιπόν και είναι ιδιαίτερα μπελαλίδικος αυτός ο τρόπος, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες...