Κουλουράκια πορτοκαλιού
Έγιναν νόστιμα, όσο έπρεπε τραγανά και μυρωδάτα!
Τι χρησιμοποίησα:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 γεμάτη κουταλιά κανέλλα σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κρόκο αυγού
Πως τα έφτιαξα:
Σε βαθύ μπολ έριξα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το χυμό και το ξύσμα, την κανέλλα, τη σόδα και το κονιάκ.
Έγινε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, που μπορούσα να την πλάσω εύκολα.
Μοσχοβόλησε το σπίτι... Είδατε πόσο όμορφα έγιναν;