Κοτόπουλο με φασκόμηλο
Για 4 μερίδες:
4 μπούτια κοτόπουλο κομμένα στα 2
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι νερό
Χυμός 1 λεμονιού
4-5 κλωναράκια φασκόμηλο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.
Αλατίζουμε το κοτόπουλο, το αλευρώνουμε ελαφρά
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.