Κοχύλια σε σκορδάτη λεμονοσάλτσα
Η ξινούτσικη αυτή σαλτσούλα έδεσε απολαυστικά με τα ζυμαρικά και το ξύσμα λεμονιού έδωσε μια φινετσάτη πινελιά!
Χρησιμοποίησα:
1 πακέτο κοχυλάκια
4 κουταλιές φυτίνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι λευκό κρασί
2/3 φλυτζανιού γάλα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente.
Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό υγρό περίπου.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην σάλτσα.