Λουλουδάκια γεμιστά
Τα υλικά είναι κατά προσέγγιση, όσο περισσότερα μυρωδικά όμως τόσο καλύτερα!
300 γρ ρύζι
20 κολοκυθοανθούς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός
2-3 κουταλιές δυόσμος
2-3 κουταλιές βασιλικός
2-3 κουταλιές θρύμπη ή θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Πλένουμε καλά τα λουλουδάκια και με πολλή προσοχή αφαιρούμε τον στήμονα.
Σε μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι, την μισή τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, 1 κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αμπελόφυλλα για να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου, πρέπει το ρύζι να βράσει αλλά να μην λασπώσει και να πιεί το ζουμί του.