Μπεζέδες
5 ασπράδια
250 γρ ζάχαρη ~ υπολόγισα περίπου 5 κουταλιές ζάχαρη για κάθε ασπράδι
1 βανίλια
1 κουταλιά μαστίχα σε κόκκους
Έλιωσα την μαστίχα στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη.
Ανακάτεψα τη ζάχαρη με την μαστίχα και την βανίλια.
Έστρωσα με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου και έβαλα κουταλιές από το μίγμα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Και μια συμβουλή: Χαμηλή θερμοκρασία φούρνου και υπομονή στό ψήσιμο δίνουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Όσο περισσότερη ώρα σε μικρή θερμοκρασία ψήνονται οι μπεζέδες, τόσο πιο άσπροι μένουν!
Αν θέλουμε, μπορούμε να ενώσουμε τους μπεζέδες ανά δύο με κρέμα ή και μαρμελάδα, αλλά είναι μια χαρά και σκέτοι.
Αν θέλουμε, μπορούμε να ενώσουμε τους μπεζέδες ανά δύο με κρέμα ή και μαρμελάδα, αλλά είναι μια χαρά και σκέτοι.
You might also like: