Είναι εκπληκτικό πώς ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να προσφέρει τόση απόλαυση με την λιτή νοστιμιά του!
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 πακέτο βίδες
12-13 ντοματίνια
Μια χούφτα φρέσκος βασιλικός
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Λίγο πιπέρι καγιέν
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Έπλυνα τα ντοματίνια, τα έκοψα στα δύο και τα ανακάτεψα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το βασιλικό και το αλατοπίπερο.

Τα άφησα 5 λεπτά να αναδειχτούν οι ευωδιές από τα μυρωδικά. Έβαλα σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό για τα ζυμαρικά και μόλις πήρε βράση, έριξα μπόλικο αλάτι και τις βίδες.

Τις έβρασα al dente ~ 6 λεπτά μόνο. Όσο έβραζαν τα ζυμαρικά, ζέστανα ένα βαθύ τηγάνι, έριξα τα ντοματάκια μέσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και λίγο πιπέρι καγιέν

και τα σωτάρισα για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις ετοιμάστηκαν οι βίδες, τις σούρωσα και τις πρόσθεσα στο τηγάνι.

Μαγείρεψα για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να τραβήξουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.

Σέρβιρα με παρμεζάνα τριμμένη.