Λιθρίνια ψητά
Δεν φαντάζομαι να νομίζατε ότι τελειώσαμε με τα ψάρια...! Μα υπάρχει καλύτερη, πιο υγιεινή και νόστιμη τροφή; Μεγάλη ευτυχία που στην Ελλάδα υπάρχει ατέλειωτη ποικιλία φρέσκων ψαριών και δεκάδες συνταγές για όλα τα γούστα... Αυτή τη φορά αρκεστήκαμε σε λιθρινάκια που ψήθηκαν στα κάρβουνα, μοσχοβόλισε η γειτονιά και έγιναν ανάρπαστα με συνοδεία κρεμμυδόπιτας, με πικάντικο τζατζίκι, αμπελοφάσουλα με ντοματούλα για σαλάτα και περιχυμένα με μπόλικο λαδολέμονο...
Τα ψαράκια πρέπει να έχουν σφιχτό δέρμα και ζωηρά σκούρα μάτια, να μην μυρίζουν βαριά και να μην έχουν ανασηκωμένες ουρές. Τότε είμαστε σχεδόν απόλυτα σίγουροι για τη φρεσκάδα τους. Πρέπει να καθαριστούν καλά από λέπια κατ' αρχήν και μετά από εντόσθια και να πλυθούν καλά. Αφού στεγνώσουν, τα αλείφουμε ελαφρά με λαδάκι, τα αλατίζουμε κατά προτίμηση με χοντρό αλάτι και πασπαλίζουμε με ελάχιστο πιπέρι.