Πιτάκια κουρού
Μετά από μια αρκετά φορτισμένη μέρα στο γραφείο, μόλις γύρισα σπίτι καταπιάστηκα με την κουζίνα. Χωρίς συγκεκριμμένο πρόγραμμα, χωρίς καν συνταγή, ξεκίνησα να φτιάχνω τυροπιτάκια που γευστικά και εμφανισιακά έγιναν σαν κουρού.
Τα υλικά που έβαλα για τη ζύμη έδωσαν 25 παχουλά πιτάκια:
1 πακέτο φαρίνα
1 γιαούρτι πλήρες
ελαιόλαδο όσο 1 κεσές γιαουρτιού
ελάχιστο αλατάκι και μια σταλιά ζάχαρη
Έβαλα όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζύμωσα καλά.
Στα μισά έβαλα ένα μίγμα από φέτα λιωμένη, τυρί τριμμένο, αυγό και πιπέρι.
Για τα υπόλοιπα ανακάτεψα τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο ζαμπόν.
(Αν είχα θα έβαζα λουκανικάκι με μουστάρδα ή σοταρισμένα μανιτάρια με λίγο τυράκι.)
Τα ακούμπησα σε αντικολλητικό χαρτί και τα έψησα στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Περιττό να προσθέσω πως έγιναν ανάρπαστα...