Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φλιτζανάκια ρύζι για πιλάφι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ντοματοπολτό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- Βράζετε το ρύζι για 30 λεπτά και το σουρώνετε.
- Ψιλοτρίβετε το κρεμμύδι
- Πολτοποιείτε το σκόρδο
- Ψιλοκόβετε την πιπεριά και τον μαϊντανό
- Σοτάρετε για λίγο τα λαχανικά στο λάδι και τα σβήνετε με την ντομάτα.
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει
- Μετά από 10-15 λεπτά κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την ανακατεύετε με το ρύζι
- Πασπαλίζετε το ρύζι με το θυμάρι.