MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ!!!


Καλαμάρια γεμιστά

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια (4 – 5 κομμάτια περίπου)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη (ή 4 κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κανέλα
  • Νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο, το σάκο με το μελάνι και το δέρμα.
  2. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών και τα ζεσταίνουμε στο τηγάνι γύρω στα 3 λεπτά (χωρίς λάδι) μέχρι να «κατεβάσουν τη θάλασσά τους».
  3. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λάδι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Μόλις ροδίσουν, τα σβήνουμε με λίγο κρασί.
  4. Βράζουμε για λίγο το ρύζι και το ανακατεύουμε με τα πλοκάμια.
  5. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
  6. Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη γεμίζουμε τα καλαμάρια χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι και πιέζοντας έτσι ώστε να βάλουμε αρκετή γέμιση σε κάθε καλαμάρι. Κλείνουμε την άκρη των καλαμαριών με μία οδοντογλυφίδα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.
  7. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, τα σοτάρουμε και τα σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
  8. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ή το χυμό της ντομάτας, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
  9. Αν πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο «πιούν» τη σάλτσα τους προσθέτουμε λίγο νερό.