MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

OI EYEΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ!!!

κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, Διευθυντής Τμήματος Διατροφής eat’n’fit (www.eatnfit.gr)

Το τσάι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν.

Παράγεται από τα φύλλα της Camellia sinensis, ενός αειθαλούς φυτού με λευκά άνθη, το οποίο ευδοκιμεί σε ημιτροπικά κλίματα. Σήμερα το τσάι είναι το δεύτερο σε κατανάλωση ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό.
Το τσάι ανακαλύφθηκε τυχαία το 2737 π.Χ. από τον Κινέζο αυτοκράτορα Σεν Νουνγκ, όταν μερικά ξερά φύλλα από έναν θάμνο τσαγιού έπεσαν μέσα στο νερό που έβραζαν οι υπηρέτες του. Από τότε οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το τσάι γνωρίζοντας ήδη τις ιδιότητες που υποδεικνύονται ή επιβεβαιώνονται σήμερα από επιστημονικές μελέτες.
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό. Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία του οργανισμού η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων υγρών ημερησίως για τις γυναίκες και 3 λίτρων για τους άντρες.
Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση ενός ισορροπημένου και υγιούς τρόπου ζωής. Το Lipton Ice Tea είναι ένας απίστευτα γευστικός τρόπος για να λαμβάνετε την απαραίτητη καθημερινή ποσότητα υγρών που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Μια σταγόνα ευεργετικών ουσιών ευεξίας & ενυδάτωσης

Με κάθε γουλιά Lipton Ice Tea ο οργανισμός μας γεμίζει με ευεργετικά αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή ενισχύουν το σώμα μας κατά της φθοράς των κυττάρων και των ιστών που μπορούν να προκαλέσουν οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται στο σώμα μας στο πλαίσιο της φυσιολογικής γήρανσης, του μεταβολισμού και της φυσικής αναπνοής, αλλά δημιουργούνται και από εξωγενείς παράγοντες όπως η ρύπανση, το κάπνισμα και η ηλιακή ακτινοβολία.


Το σώμα έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει έναν αριθμό ελευθέρων ριζών, όταν όμως αυτές ξεπερνούν κατά πολύ το φυσιολογικό αριθμό που μπορεί ο οργανισμός να εξουδετερώσει, τότε προκαλείται φθορά στο σώμα και στο δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν τότε ως δυνατοί σύμμαχοι του οργανισμού και βοηθούν δραστικά.

Τόσο το πράσινο όσο και το λευκό τσάι περιέχουν αρκετά είδη φλαβονοειδών. Συγκεκριμένα, το πράσινο τσάι περιέχει την κατεχίνη, ουσία που συνδέεται με την ενίσχυση της προστασίας κατά ορισμένων μορφών καρκίνου καθώς και κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Πίνοντας τσάι, ο οργανισμός μας ενισχύει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών αποθεμάτων του, καθώς τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο φύλλο του τσαγιού αποτελούν μια άριστη πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ωφέλιμες ιδιότητες έχει και το μαύρο και το πράσινο τσάι. Η περιεκτικότητά τους σε φλαβονοειδή είναι περίπου ίδια συνολικά αλλά λόγω του διαφορετικού είδους φλαβονοειδών που περιέχει το καθένα, συνιστάται η κατανάλωση και των δύο.

Όλα τα είδη τσαγιού παράγονται από τα φύλλα της Camelia Sinensis. Οι διαφορετικοί τρόποι επεξεργασίας που γίνονται στα φύλλα της Camelia Sinensis μας δίνουν τα διαφορετικά είδη τσαγιού: πράσινο, μαύρο, λευκό, κ.λπ. Το τσάι έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία που οφείλονται στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!