Σαλάτα καβουριού
Υλικά
- 600 γρ. καβούρι ψίχα
- 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
- ½ μάνγκο καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσι
- 100 γρ. καλαμπόκι κατεψιγμένο
- 110 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γαρνιτούρα
- 1 μεγάλο πράσο καθαρισμένο
- Αλεύρι, για το πανάρισμα
- Λίγο ξύδι, από λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε πρώτα τη γαρνιτούρα ως εξής: Κόβετε το πράσο σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις ραντίζετε με το ξίδι.
- Το ανακατεύετε απαλά και το ρίχνετε στο αλεύρι.
- Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και το κοσκινίζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο, ρίχνετε το πράσο και το τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια στραγγίζετε το πράσο σε απορροφητικό χαρτί.
- Βράζετε το καλαμπόκι για 10΄ σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
- Κομματιάζετε την καβουρόψιχα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε στο μπολ το καλαμπόκι, το μάνγκο και το το σέλερι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Φορμάρετε τη σαλάτα μέσα σε 4 τσέρκια και τη σερβίρετε σε 4 πιάτα. Στολίζετε με τηγανητές λωρίδες πράσου.