MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ!!!!

Σαλάτα καβουριού

Σαλάτα καβουριού

Υλικά

  • 600 γρ. καβούρι ψίχα
  • 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • ½ μάνγκο καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσι
  • 100 γρ. καλαμπόκι κατεψιγμένο
  • 110 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 μεγάλο πράσο καθαρισμένο
  • Αλεύρι, για το πανάρισμα
  • Λίγο ξύδι, από λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τη γαρνιτούρα ως εξής: Κόβετε το πράσο σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις ραντίζετε με το ξίδι.
  2. Το ανακατεύετε απαλά και το ρίχνετε στο αλεύρι.
  3. Το βάζετε σε ένα σουρωτήρι και το κοσκινίζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο, ρίχνετε το πράσο και το τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια στραγγίζετε το πράσο σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Βράζετε το καλαμπόκι για 10΄ σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
  6. Κομματιάζετε την καβουρόψιχα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτετε στο μπολ το καλαμπόκι, το μάνγκο και το το σέλερι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  8. Φορμάρετε τη σαλάτα μέσα σε 4 τσέρκια και τη σερβίρετε σε 4 πιάτα. Στολίζετε με τηγανητές λωρίδες πράσου.