Υλικά (για 10-12 άτομα)
- 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
- 2 λίτρα γάλα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 μασουράκια βανίλια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- Βράζετε το μισό γάλ και στο άλλο μισό λιώνετε καλά το αλεύρι.
- Μόλις βράσει, ρίχνετε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε στην κρέμα.
- Προσθέτετε τις βανίλιες, το ξύσμα και την κανέλα.
- Στρώνετε σε ταψί τα φύλλα, αφού τα λαδώσετε.
- Απλώνετε πάνω από τα φύλλα την κρέμα.
- Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών
- Αλείφετε την επιφάνεια της κρέμας με τους κρόκους και ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.