Υλικά
- 2 φλιτζάνια φακές
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 150 γρ. φέτα σε κυβάκια
Για τη σος
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και αλάτι.
- Σουρώνετε, πετάτε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και μεταφέρετε τις φακές σε ένα βαθύ πιάτο.
- Σε μικρό μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνετε με το μείγμα τις φακές και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.