- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 3 αυγά
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 κιλό ντομάτες (ώριμες)
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- ψίχα ψωμιού
- Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη τον κιμά
- Τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
- Αλατοπιπερώνουμε και πουδράρουμε με τη ρίγανη.
- Ρίχνουμε την ψίχα του ψωμιού και το ελαιόλαδο
- Ζυμώνουμε καλά για 15 λεπτά τον κιμά και μόλις είναι έτοιμος τον πλάθουμε σε κεφτέδες. (περιοδικά για να μην κολλάνε, ρίχνουμε στα χέρια μας λίγο λάδι)
- Βάζουμε μέσα την τριμμένη φέτα και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
- Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε για 20' στους 200 βαθμούς.
- Όσο οι κεφτέδες ψήνονται τρίβουμε τις ντομάτες.
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις ξανθύνει ρίχνουμε την ντομάτα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Άφού έχουν ψηθεί οι κεφτέδες περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10' στην ίδια θερμοκρασία.
Μπορούμε να τους σερβίρουμε με τηγανιτά λαχανικά, πιπεριές, μελιτζάνες.