Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
- 3 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο τριμμένο
- 1 κούπα ψιλοτριμμένα καρύδια
- Ζεσταίνεται το κρασί στην κατσαρόλα και λιώνετε τη ζάχαρη και το μέλι.
- Ρίχνετε το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γλυκάνισο και τα καρύδια.
- Ανακατεύετε καλά και τα κατεβάζετε από τη φωτιά
- Αναμειγνύεται το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα, ανοίγετε φύλλο και κόβετε με ένα ποτήρι τα μπισκότα, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στους 180 C για 45 λεπτά περίπου.
- Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και τα αφήνετε να κρυώσουν.