Υλικά (για 6 άτομα)
- 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
- 2 κιλά πράσα
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
- 2 φλιτζάνια ντοματοπολτό
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- Βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε
- Τα ανακατεύετε με το μισό λάδι
- Κόβετε τα πράσα σε λωρίδες, τα βράζετε, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με το υπόλοιπο λάδι.
- Βγάζετε από τις ελιές τα κουκούτσια και τις κόβετε σε φετάκια
- Χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι με τον ντοματοπολτό και το σκόρδο.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνετε τα μισά από τα μακαρόνια.
- Τα καλύπτετε με τα πράσα.
- Αραδιάζετε πάνω από τα πράσα τις ελιές και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
- Καλύπτετε με το μείγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζετε με το τυρί.
- Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο.