Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 κιλό γαύρο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 στυμμένο λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Καθαρίζετε καλά το γαύρο από τα εντόσθια και πετάτε το κεφάλι, επειδή πικρίζει και δεν τρώγεται.
- Τον στρώνετε σε ένα ταψάκι
- Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα στρογγυλό λεκανάκι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
- Περιχύνετε τον γαύρο και ψήνετε στο φούρνο.