Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 μέτριες ντομάτες
- 4 μέτριες πιπεριές
- 4 φλιτζανάκια πλιγούρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές κουκουναρόσπορο
- 2 κουταλιές σταφίδες ξανθές
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- «Αδειάζετε» τις ντομάτες και τις πιπεριές από το εσωτερικό τους
- Κρατάτε το εσωτερικό από τις ντομάτες.
- Βάζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ταψάκι.
- Για να φτιάξετε την γέμιση, ψιλοτρίβετε το κρεμμύδι και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.
- Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και την ντομάτα που κρατήσατε.
- Ρίχνετε το πλιγούρι, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
- Βράζετε τη γέμιση με 1 φλιτζάνι νερό.
- Μόλις σωθεί το νερό της, την κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Ρίχνετε στο ταψί 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.