MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ...ΟΣΚΑΡΙΚΑ...!!!!


Καλοκαίρι έρχεται και θέλεις με πάθος να βάλεις τα φουστανάκια με τον ένα ώμο, τα τιραντάκια με το λεπτό κόψιμο ακόμα και τα στράπλες μπλουζάκια που αφήνουν ακάλυπτους ώμους και μπράτσα. Έλα όμως που τα μπρατσάκια σου δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνα των σταρ του Χόλιγουντ που τα ξεγυμνώνουν και δεν χορταίνεις να βλέπεις γυμνασμένους ώμους και μπράτσα από ατσάλι. Κλέψε τα μυστικά για μπράτσα Οσκαρικά και βάλε το έξωμο μπλουζάκι που πάντα επιθυμούσες.

Η προπονήτρια μερικών από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, Τζάνεϊ Χόλιντει (Janey Holliday) προτείνει μαγικές ασκήσεις για να μεταμορφώσεις την εικόνα των χεριών σου:

Ντέμι Μουρ και JLo διαθέτουν φημισμένα & Οσκαρικά μπράτσα!
Ντέμι Μουρ και JLo διαθέτουν
φημισμένα & Οσκαρικά μπράτσα!

1. Μπράτσα όμορφα με μποξ:

Πρώτα πρέπει να τονώσεις τους μύες και να διώξεις τα περιττό λίπος για ν' αποκτήσεις τέλεια μπράτσα. Το μποξ, η πυγμαχία δηλαδή, κάνει και τα δύο. Πολλές φορές θα έχεις δει διάσημες να προπονούνται με γάντια του μποξ μαζί με τον προπονητή τους. Η πυγμαχία μπορεί να γυμνάζει πολλές διαφορετικές μυικές ομάδες. Ο καλύτερος τρόπος για να δεις γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σάκο του μποξ ή να δουλέψεις μαζί με κάποια φίλη ή προπονητή που θα σου κρατά στόχους για να δίνεις μπουνιές. Οι μπουνιές στον αέρα, έχουν οφέλη, ειδικά όταν φοράς βάρη στα χέρια!

2. Το κολύμπι κάνει θαύματα:

Για να φτιάξεις δυνατά αλλά λεπτά μπράτσα, ρίξτο στο κολύμπι. Η αντίσταση του νερού σημαίνει ότι γυμνάζεις κάθε γωνία των μπράτσων και ώμων κάθε δευτερόλεπτο στο νερό. Για ν' αποφύγεις το λουφάρισμα στο νερό, άλλαξε το ρυθμό και τον τρόπο που κολυμπάς κάθε 50 μέτρα. Λίγο πρόσθιο, λίγο ελεύθερο, λίγο ύπτιο και φυσικά τα πόδια μακρυά από τον πάτο της πισίνας ή της θάλασσας. Η καλύτερη άσκηση για το νερό, είναι οι μπουνιές όπου τα χέρια καλύπτονται ολόκληρα από νερό. Δώσε όσες περισσότερες μπουνίτσες μπορείς μπροστά, δεξιά και αριστερά αλλά και στα πλάγια! Δούλεψε σκληρά και κυρίως με ταχύτητα κάτω από το νερό!


3. Δώσε στα μπράτσα σου το σχήμα που θες

Να αντιστέκεσαι: βαράκια, ζώνη ή απλά και μόνο το ίδιο σου το κορμάκι συνθέτουν την επιτυχία της προπόνησης που βασίζεται στην αντίσταση για να "χτίσεις" υπέροχα, καλλίγραμμα χέρια!

Για καλύτερα αποτελέσματα δεν έχεις παρά να γυμνάσεις τις ίδιες μυϊκές ομάδες με διαφορετικούς τρόπους!

Για παράδειγμα για τέλειους δικέφαλους, είναι πολύ βασικό να συνδυάσεις τις ασκήσεις με αλτήρες. Πρώτα ξεκίνα τη σύσφιξη με τις παλάμες προς τα μέσα και στη συνέχεια ανεβοκατεβάζοντας τα χέρια σου σαν να βαράς σφυρί. Έτσι θα καταφέρεις να γυμνάσεις τους μυς με διαφορετικούς τρόπους, φτάνοντας πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε ελεύθερα βάρη που σε βοηθούν να γυμνάσεις τα χέρια ένα-ένα. Κάνε 15 με 20 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση και είσαι έτοιμη! Βάλε όσο βάρος θέλεις αλλά μην το παρακάνεις. Τα δίκιλα βαράκια είναι ιδανικά κυρίως στην αρχή.

4. Παχουλά Μπράτσα τέλος: για δώσεις οριστικό τέλος στα μπράτσα , πρέπει να γυμνάσεις καλά τους τρικέφαλους σου! Τα άσχημα νέα είναι ότι ως γυναίκες δε γυμνάζουμε αρκετά τους τρικεφάλους μας στην καθημερινότητα μας! Αν το σκεφτείς οι συγκεκριμένοι μυς δε γυμνάζονται παρά μόνο όταν λούζεσαι ή όταν προσπαθείς να βγεις από το μπάνιο. Τα καλά νέα είναι ότι γυμνάζονται πάρα πολύ εύκολα. Οι 3 πιο σούπερ ασκήσεις είναι οι εξής:

Α. Δοκίμασε να γυμνάσεις τους τρικέφαλους καθώς επιστρέφεις από την αγορά και κρατώντας στα χέρια τις γεμάτες με ψώνια σακούλες.

Β. Ξάπλωσε σ' ένα πάγκο με τους αγκώνες λυγισμένους και κρατώντας μια μπάρα (και ο πλάστης κάνει). Οι παλάμες κοιτούν προς τα επάνω. Από τη θέση αυτή σηκώνουμε τη μπάρα μόνο με τους αντιβραχίονες και λίγο πριν έρθουν τα χέρια σε πλήρη έκταση, κατεβάζουμε τη μπάρα.

Γ. Δοκίμασε τις αντίθετες εκτάσεις τρικέφαλων πάνω από το κεφάλι. Ξεκίνησε με τις παλάμες στραμμένες προς τα πίσω, έχοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Χαμήλωσε το βάρος αργά (με διάρκεια 4-5 δευτερολέπτων) πίσω από το κεφάλι σου. Με τον τρόπο αυτό διατηρείς περισσότερο την ένταση στους τρικέφαλους και καθιστάς την άσκηση περισσότερο ασφαλή για τους αγκώνες σου.

Κατερίνα Πατούλια, Ελένη Αναστασάκη