MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΜΑΛΛΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!




Θα ήθελες να πηγαίνεις στο κομμωτήριο κάθε μέρα αν ήταν δυνατόν έτσι ώστε να εντυπωσιάζεις στο πέρασμα με την κόμη σου, αλλά η τσέπη σου έχει άλλη άποψη! Μάθε τα μυστικά για να μην έχεις την ανάγκη του κομμωτηρίου για τέλειο μαλλί κάθε μέρα αλλά και να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα!

Η τελετουργία του λουσίματος

Μην το παρακάνεις: είπαμε να λούζεις τα μαλλάκια σου αλλά αν το παρακάνεις και κάθε μέρα με το που γυρνάς από τη δουλειά τρέχεις κάτω από το λουτήρα, τότε αποχαιρέτησε τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου! Κάνε ένα έξτρα κόπο και λούσε τα μαλλάκι σου δύο φορές για να εξασφαλίσεις ακόμη πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ειδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά, θέλεις να λούζεις τα μαλλάκια σου όσο πιο συχνά . Ιδανικά όμως προσπάθησε να μείνεις στις 3-4 φορές την εβδομάδα.

Ξηρασία τέλος: το έχουμε πει και θα το ξανά πούμε: οι ξηρές άκρες δεν είναι in, τότε γιατί επιμένεις να ξεχνάς να κόβεις τα μαλλάκι σου; Μην παραμελείς τις άκρες σου αν θέλεις το μαλλάκι σου να δείχνει και να είναι υγιές και λαμπερό! Εκτός από το τακτικό κούρεμα επίλεξε να βάλεις μάσκα σε κάθε λούσιμο για να ενυδατώσεις τις άκρες σου. Αν έχεις λιπαρά μαλλάκια τότε προτίμησε να απλώσεις τη μάσκα μόνο στις άκρες των μαλλιών σου για να μην ενισχύσεις έτσι τη λιπαρότητα!

Μασκαράς: Εκτός από το τακτικό κούρεμα επίλεξε να βάλεις μάσκα σε κάθε λούσιμο για να ενυδατώσεις τις άκρες σου. Αν έχεις λιπαρά μαλλάκια τότε προτίμησε να απλώσεις τη μάσκα μόνο στις άκρες των μαλλιών σου για να μην ενισχύσεις έτσι τη λιπαρότητα! Χώρισε το κεφάλι σου σε 4 μέρη και άρχισε να απλώνεις προϊόν στα μαλλιά σου έτσι ώστε να πάει παντού. Το ελαιόλαδο, είναι ιδανικό αν έχεις ξηρά μαλλιά και έχεις ξεμείνει από μάσκα μαλλιών!

Γύρισε στη φύση: αν τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι για να βάψεις τη ρίζα σου στο κομμωτήριο τότε υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να χαλάσεις όλο σου το μισθό εκεί. Αν δεν έχεις λευκά να σε ταλαιπωρούν, ήρθε η ώρα να καταλάβεις ότι πρέπει να αφήσεις το φυσικό σου χρώμα να λάμψει! Αν θες να καλύψεις εύκολα και γρήγορα την άσπρη ρίζα δεν έχεις παρά να προμηθευτείς μια μάσκαρα από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο που σου καλύπτουν έστω και προσωρινά τη ρίζα.

Προσοχή στο στέγνωμα: έχε κατά νου ότι για να πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα στα μαλλιά σου σα να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο, πρέπει να αρχίσεις το στέγνωμα από τις ρίζες γιατί έτσι θα προσθέσεις όγκο στα μαλλιά σου! Αγάπησε τα μαλλάκια σου από τη ρίζα τους και μην ξεχνάς το χρυσό μυστικό: για τέλειο στάιλινγκ φρόντισε τα μαλλιά σου να μην είναι τελείως στεγνά γιατί θα είναι αδύνατον να τους δώσεις τη φόρμα που θέλεις αλλά να είναι 85% στεγνά!

Η πιο μεγάλη ώρα του στάιλινγκ( είναι τώρα)

Βρες το στιλ σου: είτε έχεις ίσια ή σγουρά μαλλιά έχε υπόψη ότι το διαχρονικό ίσιο χτένισμα είναι αυτό που κατά κύριο λόγο κολακεύει τις περισσότερες γυναίκες. Αν όμως θέλεις να πάρεις ιδέες για τα χτενίσματα που «παίζουν» αυτή την εποχή ενημερώσου από πολλές πηγές και κατέληξε στο χτένισμα που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει.

Προσοχή κρατας πιστόλι: θυμήσου ότι όταν στεγνώνεις τα μαλλάκια σου το -κάποιες φορές φονικό για την τρίχα σου- πιστολάκι σου δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ κοντά στην τρίχα σου αλλά ούτε να βγάζει και πολύ καυτό αέρα. Κράτησε σε 10-15 εκατοστά απόσταση το σεσουάρ από τα μαλλιά σου και κάν΄ το όπως η κομμώτρια σου!

Τη βούρτσα και τα μάτια σου: έχεις λεπτά μαλλάκια και αυτό που σου αρέσει όταν πηγαίνεις κομμωτήριο είναι ότι φαίνονται πολύ πλούσια; Μπορείς να δώσεις μόνη σου όγκο στα μαλλάκι σου απλά και εύκολα επιλέγοντας την κατάλληλη βούρτσα έχοντας στο μυαλό σου ένα απλό κανόνα: όσο πιο πολύ όγκο θέλεις τόσο πιο μεγάλη βούρτσα να χρησιμοποιήσεις!

Και τώρα που έμαθες τα μυστικά για μαλλί κομμωτηρίου στο σπίτι δεν έχεις παρά να τα εφαρμόσεις και βέβαια να κρατήσεις τα τιπ για τον εαυτό σου!
Από την Ελένη Αναστασάκη