MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΊΛΑΝΔΕΖΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ!!!



Για 2-3 άτομα

  • 400 γρ. μεγάλες ωμές καθαρισμένες γαρίδες

  • 2 Κ (κουταλιές σούπας) σάλτσα σόγιας

  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 1/2 K λάδι

  • 3-4 σκελίδες σκόρδο

  • 4 μίσχους κόλιαντρο φρέσκο (αν έχουν και ρίζα, ακόμα καλύτερα)

  • 3 πιπερίτσες καυτερές (εναλλακτικά 3 πρέζες αποξηραμένες)

  • 3 Κ χυμό lime (εναλλακτικά λεμονιού)

  • 2 Κ ζάχαρη

  • 3 Κ fish sauce

  • Φύλλα πράσινης σαλάτας για το σερβίρισμα


Μαρινάρουμε τις γαρίδες στη σάλτσα σόγιας και στο πιπέρι για κανα μισάωρο.

Κόβουμε τα φύλλα του κόλιαντρου και τα κρατάμε για γαρνίρισμα. Τρίβουμε με το μαχαίρι τις ρίζες για να φύγει το εξωτερικό πιο σκουρόχρωμο στρώμα.

Χτυπάμε στο cutter τις ρίζες και τους μίσχους του κόλιαντρου με το σκόρδο, τις πιπερίτσες, το χυμό lime, τη ζάχαρη και τη fish sauce.

Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε ελάχιστα (μέχρι ν΄αρχίσουν ν΄αλλάζουν χρώμα). Αμέσως προσθέτουμε και λίγη από τη μαρινάτα και αφαιρούμε από τη φωτιά (αν μείνουν παραπάνω οι γαρίδες, θα σκληρύνουν).


Απλώνουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, τοποθετούμε τις γαρίδες και περιχύνουμε με το μίγμα της fish sauce. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα κόλιαντρου ( βλέπετε πολλά στη φωτογραφία επειδή μας αρέσει πολύ ο κόλιαντρος).

Σερβίρουμε με ψωμί (για βούτες) ή ρύζι.