250γρ. βούτυρο
½ κούπα κακάο (εξαιρετικό, από τον «Σπόρο»)
1 ¼ κούπα ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι
4 αυγά
μια πρέζα αλάτι
4 βανίλιες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
α’ μπολ: Λιώνετε το βούτυρο (στα μικροκύματα για γρήγορα).
β’ μπολ: Χτυπάτε τα αυγά.
γ’ μπολ: Ανακατεύετε το κακάο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Προσθέτετε τα περιεχόμενα του α’ και β’ μπολ ανακατεύοντας, και στη συνέχεια το αλεύρι (όλα τα ανακατέματα γίνονται με αυγοδάρτη, δεν απαιτείται μίξερ). Αν επιθυμείτε προσθέτετε και καρύδια.*
Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψάκι 20x20εκ. Βουτυρώνετε και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις), για 30-35’ περίπου (η οδοντογλυφίδα την οποία θα μπήξετε στο κέντρο πρέπει να βγαίνει λίίίγο υγρή).
Αφήνετε να κρυώσει στο ταψί. Αναποδογυρίζετε σε ξύλο κοπής και κόβετε τα μπράουνις. Αν δεν καταναλωθούν αμέσως, καλύπτετε με μεμβράνη διότι ξεραίνονται εύκολα.
Σερβίρονται με παγωτό βανίλια ή σαντιγί, σιρόπι ή/και ξύσμα σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!