MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ!!!

Υλικά :
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κιλό ντομάτες σαρκώδεις γινωμένες, τριμμένες στον τρίφτη
1 ξυλάκι κανέλλα (προαιρετικά)
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
400 γρ φέτα πικάντικη
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση:

Χρησιμοποιούμε το ταψί του φούρνου είναι πολύ καλό σα μέγεθος και μην σας φαίνεται μεγάλο γιατί αυτές η μελιτζάνες τρώγονται ευχάριστα
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι 4 λεπτά περίπου, να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο γυρίστε τα 2-3 φορές, και μόλις αρχίσει να ξανθαίνει ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, ρίχνουμε την κανέλλα, τη ζάχαρη .Σιγοβράστε τη σάλτσα μισοσκεπασμένη για 20-30 λεπτά, να δέσει. Δοκιμάστε και, αν θέλετε διορθώστε τη γεύση. Αλάτι αν θέλετε βάλτε λίγο, γιατί η φέτα είναι αλμυρή. Τώρα εγώ επειδή δεν μου αρέσουν τα πολλά λάδια,(δεν τηγάνισα της μελιτζάνες ) έκοψα της μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια περίπου όσο ο αντίχειρας της άλειψα με λάδι και της έβαλα στο φούρνο περίπου για μίση ώρα στο ενδιάμεσο της γύρισα.
Όταν ήταν έτοιμες στο ίδιο ταψί έριξα τη σάλτσα που είχα ετοιμάσει και από πάνω έτριψα τη φέτα με το χέρι να πάει παντού. Προαιρετικά αν θέλετε ρίχνετε και λίγο λάδι.
Τις βάζουμε στους 170 για περίπου 20 λεπτά. όταν η φέτα γρατιναριστεί είναι έτοιμο το φαγητό μας. Τις γαρνίρουμε με μαϊντανό.