MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!!

Κοσμήματα στο ποτήρι σας!

Οι συνταγές, που έχουν παρουσιαστεί στο blog μας, για φαγητά, γλυκά και ποτά είναι πολλές και υπέροχες!
Ας ξεφύγουμε για λίγο από τα φαγητά και ας δούμε μια απλή κατασκευή, που παρουσιάζει και λειτουργικό ενδιαφέρον!
Θα σας έχει συμβεί και εσάς, όταν καλείτε πολύ κόσμο, το μπέρδεμα των ποτηριών! Στα πάρτυ συχνά μπερδεύονται τα ποτήρια του κρασιού μας. Στο τελευταίο, που έγινε σπίτι μας, αγανάκτησα! Αφήναν το ποτήρι για να χορέψουν και μετά αρχίζαν: «Αυτό είναι το δικό μου ποτήρι, όχι εκείνο!» «Τι μυστικά έχεις?» « Από παιδικά νοσήματα?»… Τέλος, όλα τα ποτήρια πήγαιναν ξανά για πλύσιμο! κλπ…
Για να σταματήσουμε τις εικασίες (και τα άδικα πλυσίματα) στρώθηκα και έφτιαξα «δαχτυλιδάκια», με σύρμα και χάντρες, που τα φορώ στα ποτήρια του κρασιού και τα κάνω μοναδικά!
Χρειάζονται τα 3 εργαλιάκια, που βλέπετε: μικρός κόφτης, μυτοτσίμπιδο (χωρίς γραμμώσεις στο εσωτερικό) και πενσάκι με κυλινδρικές μύτες (που τα έχω για να φτιάχνω κοσμήματα).
Ένα σωλήνα διαμέτρου περίπου 2,5 εκατοστών. (αξιοποιήθηκε το μπροστινό μέρος από ένα πλαστικό που, αν το χρησιμοποιούσα γιαυτό που σχεδιάστηκε, θα ρουφούσε σαλτσούλα από ταψάκια κλπ, αλλά, λόγω υλικού, δεν το εμπιστεύομαι και είπα να μη κάθεται…)
Ανοξείδωτο σύρμα που να κρατά το σχήμα του (διαμέτρου 1 χιλιοστού).
Πολύχρωμες χάντρες.
Τι κάνουμε?
Κόβουμε με τον κόφτη το σύρμα σε κομμάτια μήκους 10 εκατοστών με τον κόφτη. Στην άκρη κάθε σύρματος δημιουργούμε μια θηλιά χρησιμοποιώντας το μιτοτσίμπιδο και το πενσάκι.
Τυλίγουμε το σύρμα γύρω από τον σωλήνα, ώστε να πάρει το σύρμα την φόρμα του.
Περνάμε μέσα στο σύρμα χάντρες σε ότι σχέδιο μας αρέσει.
Τσακίζουμε το σύρμα στην άκρη, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Η τσακισμένη άκρη περνά στην θηλιά και κλείνει ο κρίκος που φτιάξαμε, συγκρατώντας τις χάντρες.
Με τον τρόπο αυτό ετοιμάσαμε το δαχτυλιδάκι, που το περνάμε στο πόδι του ποτηριού το κρασιού (ή του νερού).
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με διαφορετικές χάντρες.
Και να το αποτέλεσμα.