MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ Κ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!!



Ένα εύκολο φαΐ, για όσους αγαπούν τις γλυκόξινες γεύσεις, είναι το κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλι! Το είχα βρει δημοσιευμένο σε κάποιο περιοδικό, το δοκιμάσαμε, μας άρεσε ιδιαίτερα και το καθιερώσαμε! Όπως θα δείτε δεν έχει καθόλου λάδι!

Yλικά
15 μπούτια κοτόπουλο
2 ποτηράκια του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
4 κουτ. της σούπας λευκό ξίδι
3 κουτ. της σούπας μέλι
3 κουτ. του γλυκού δεντρολίβανο ή ξύσμα πορτοκαλιού
1 και 1/2 κούπα πορτοκάλι χυμό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε στο χυμό του πορτοκαλιού το μέλι, προσθέτουμε το κρασί και το δεντρολίβανο (αυτή τη φορά έβαλα ξύσμα πορτοκαλιού). Μαρινάρουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, βάζοντας στο μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ή καλύτερα μια νύχτα.
Δεν ξεχνάμε να γυρίζουμε τα κοτομπουτάκια, κατά διαστήματα, να αρωματιστούν! Ψήνουμε τα μπουτάκια, με το πορτοκάλι, το κρασί και το μέλι, αφού ρίξουμε αλατοπίπερο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ½ ώρα.
Ρίχνουμε στα κοτομπουτάκια το ξίδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά, παρακολουθώντας να τραβήξει τα υγρά και να γλασαριστεί, χωρίς να καεί το κοτόπουλο. Διακοσμούμε με φέτες πορτοκάλι. Είναι ωραίο να συνοδευτεί με ρύζι μπασμάτι ή πατατούλες τηγανητές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!