Κανελλόνια με μυζήθρα και σάλτσα ντομάτα
Η φίλη μου η Κωνσταντίνα – εκείνη που μου είχε δώσει τη συνταγή για τα υπέροχα τσουρέκια – μου έδωσε και αυτή τη συνταγή για τα κανελλόνια. Την υλοποίησα αμέσως και το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ εύγευστο και αρκετά ελαφρύ πιάτο ~ και αφού μιλάμε για ζυμαρικά ήταν φυσικά απολαυστικότατο!!!
1 πακέτο κανελλόνια
½ κιλό μυζήθρα ανάλατη
¼ κασέρι τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι Μια δόση σπιτική σάλτσα ντομάτα
1 πακέτο κανελλόνια
½ κιλό μυζήθρα ανάλατη
¼ κασέρι τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι Μια δόση σπιτική σάλτσα ντομάτα
Λιώνουμε με πηρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με το κασέρι, λίγο αλατοπίπερο και το αυγό.
Γεμίζουμε τα ωμά κανελλόνια με ένα κουταλάκι, φροντίζοντας να πάει η γέμιση προς τα μέσα, αλλά να μην παραγεμίσουν. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας φροντίζοντας να τα καλύψει τελείως. Αν μας φανεί η σάλτσα πολύ πηχτή και δεν φτάνει να τα καλύψει προσθέτουμε λίγο νεράκι ή ακόμα καλύτερα λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο κασέρι και παρμεζάνα και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
Καλή όρεξη!!!
Γεμίζουμε τα ωμά κανελλόνια με ένα κουταλάκι, φροντίζοντας να πάει η γέμιση προς τα μέσα, αλλά να μην παραγεμίσουν. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας φροντίζοντας να τα καλύψει τελείως. Αν μας φανεί η σάλτσα πολύ πηχτή και δεν φτάνει να τα καλύψει προσθέτουμε λίγο νεράκι ή ακόμα καλύτερα λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο κασέρι και παρμεζάνα και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
Καλή όρεξη!!!