MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΣΝΙΤΣΕΛ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΑ!!!



Το αγαπημένο σνίτσελ σερβίρεται με υπέροχη σάλτσα ... εύκολα,γρήγορα και νόστιμα!

Τα υλικά μας
για 6 μερίδες σνίτσελ

6 χοιρινά σνίτσελ
4 αυγά
250 gr. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για την σάλτσα
400 gr. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
500 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Η σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο με την μαργαρίνη.
Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά.
Τα σνίτσελ
Ζητάμε από τον χασάπη χοιρινά σνίτσελ και επίσης να το περάσει από την ειδική μηχανή του σνίτσελ που να "σπάσει" τις ίνες ...έτσι γίνεται πάρα πολύ μαλακό!
Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με αλάτι,σε ένα μεγάλο σκέυος να χωράει το σνίτσελ.
Βουτάμε τα σνίτσελ να καλυφθεί παντού με αυγό.
Τα ακουμπάμε στο χασαπόχαρτο.τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
Πασπαλίζουμε με φρυγανια και την πατάμε με το χέρι να "κολλήσει".
Αυτό το κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσευμα της φρυγανιάς.
Βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ,μέχρι να χρυσίσουν.
Άν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βουτυράκι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Περιχύνουμε το κάθε σνίτσελ με σάλτσα βενετσιάνα και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή ρύζι!