Κορμός με κακάο
2 ½ πακέτα πτι-μπερ
250 γρ βιτάμ
220 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
2 βανίλιες
2 φλυτζανάκια κονιάκ
4 κουταλιές κακάο
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το μισό κονιάκ, τις βανίλιες και το κακάο. Η κρέμα πρέπει να γίνει αφράτη και λεία. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο κονιάκ.
Τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε 2 στενόμακρες φόρμες με αλουμινόχαρτο, στρώνουμε μέσα το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν έχουμε φόρμες το βάζουμε κατευθείαν στο αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σαν ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη.
250 γρ βιτάμ
220 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
2 βανίλιες
2 φλυτζανάκια κονιάκ
4 κουταλιές κακάο
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το μισό κονιάκ, τις βανίλιες και το κακάο. Η κρέμα πρέπει να γίνει αφράτη και λεία. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο κονιάκ.
Τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε 2 στενόμακρες φόρμες με αλουμινόχαρτο, στρώνουμε μέσα το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν έχουμε φόρμες το βάζουμε κατευθείαν στο αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σαν ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη.
Απολαύστε!