MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

CAPRESE......ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ!!!!



Η φρέσκια μοτσαρέλα,η ντομάτα και ο βασιλικός σε μία πανεύκολη και πολύ νόστιμη σαλάτα,η οποία προσφέρεται και σαν ορεκτικό με καταγωγή Ιταλική και συγκεκριμένα από το Capri,από όπου πήρε και το όνομά της επίσης λέγεται και Τricolore,λόγω των τριών χρωμάτων κόκκινο-άσπρο-πράσινο που είναι και τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας!

Tα υλικά μας
2 κεφαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα
4 ντομάτες μετρίου μεγέθους σφιχτές και γλυκές
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Βαλσάμικη Κρέμα ή Ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι Αφρός θάλασσας Fleur de Sel
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι
Eλαιόλαδο

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες.
Σε ένα μπώλ βάζουμε τις φέτες της μοτσαρέλας,το σκόρδο ολόκληρο,τους κόκους πιπεριού,1 φύλλο βασιλικού,αλατίζουμε και ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ωστε να καλύψει τις φέτες.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Πλένουμε τις ντομάτες και με ένα κοφτερό μαχαιράκι και αφαιρούμε 3 κομμάτια ντομάτας καθέτως χωρίς όμως να την κόψουμε τελείως στην βάση τους και αλατίζουμε με τον αφρό.
Στραγγίζουμε τις φέτες της μοτσαρέλας από το λάδι και τις τοποθετούμε στα κενά που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες.
Διαφορετικά κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες ισόπαχες,με τις φέτες της μοτσαρέλας,αλατίζουμε με τον αφρό και κάνουμε στρώσεις μοτσαρέλα-ντομάτα εναλλάξ!
Περιχύνουμε με μπαλσάμικη κρέμα ή ανακατεύουμε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι που μαρινάραμε την μοτσαρέλα με βαλσάμικο ξύδι.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε!