MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ....ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ!!!

Λουλουδάκια γεμιστά

Από τα πιο αγαπημένα μου Κρητικά πιάτα, οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί, τα "λουλουδάκια" όπως τα λένε εδώ στα χωριά... Τούτα εδώ τα έφτιαξε χτες η συνυφάδα μου η Σταματία και είναι πραγματικά υπέροχα...

Τα υλικά είναι κατά προσέγγιση, όσο περισσότερα μυρωδικά όμως τόσο καλύτερα!

300 γρ ρύζι
20 κολοκυθοανθούς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός
2-3 κουταλιές δυόσμος
2-3 κουταλιές βασιλικός
2-3 κουταλιές θρύμπη ή θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

Πλένουμε καλά τα λουλουδάκια και με πολλή προσοχή αφαιρούμε τον στήμονα.
Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.
Σε μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι, την μισή τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, 1 κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αμπελόφυλλα για να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια.
Με προσοχή γεμίζουμε τα λουλουδάκια και τα κλείνουμε σαν φακελάκι.

Τα τοποθετούμε σε σειρές πάνω στα κληματόφυλλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο ακόμα και μια κούπα νερό.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου, πρέπει το ρύζι να βράσει αλλά να μην λασπώσει και να πιεί το ζουμί του.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες συνήθως προσθέτουν και άλλα γεμιστά στην ίδια κατσαρόλα, όπως ντομάτες, πιπεριές και ντολμαδάκια.