Κοτόπουλο με φασκόμηλο
Για 4 μερίδες:
4 μπούτια κοτόπουλο κομμένα στα 2
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι νερό
Χυμός 1 λεμονιού
4-5 κλωναράκια φασκόμηλο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.
Αλατίζουμε το κοτόπουλο, το αλευρώνουμε ελαφρά και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ροδίζουμε για 2-3 λεπτά και τέλος το σκόρδο για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το φασκόμηλο και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό, με άγριο ρύζι, με πουρέ ή με πατάτες τηγανητές.