MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ Κ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΑΡΝΕΖ!!!



Η γλώσσα είναι ένα νόστιμο ψάρι συνήθως φιλέταρισμένο και χωρίς κόκκαλο,γι' αυτό είναι αγαπημένο ψάρι μικρών και μεγάλων!
Σήμερα σερβίρεται με πλούσια σε γεύση και άρωμα μπεαρνέζ!


Τα υλικά μας
για τις γλώσσες
4 φιλέτα γλώσσας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαύρο σουσάμι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
για την σάλτσα μπεαρνέζ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό ξηρό
1/2 φλυτζανιού λευκό ξύδι αρωματισμένο με εστραγκόν
2 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
200 gr. βούτυρο καλής ποιότητας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Ας δούμε πώς φτιάχνονται
οι γλώσσες
Πλένουμε και αφήνουμε τις γώσσες σε τρυπητό τουλάχιστον μία ώρα να στεγνώσουν.
Τις αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι από τις 2 πλευρές.
Τις αλευρώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις γλώσσες.
η σάλτσα μπεαρνέζ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι και το κρασί να βράσουν σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το εστραγκόν και τα κρεμμυδάκια.
Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου 1/2 φλυτζάνι υγρού.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πάρει χλιαρή θερμοκρασία.
Βάζουμε το μείγμα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε τους κρόκους,ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
Μόλις η σάλτσα πήξει ελαφρά,αποσύρουμε από τον μπέν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο σε πολύ μικρά κομμάτια ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνουμε τις γλώσσες με την μπεαρνέζ και σερβίρουμε!