MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ!!!

Γαύρος μαρινάτος


Υπέροχος και πολύ υγιεινός ο γαύρος – και σίγουρα αυτή του η εκδοχή είναι και πολύ αγαπημένη...
1 κιλό γαύρος
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι χοντρό
Μαϊντανός
Πιπεριά Φλωρίνης

Πλένουμε το γαύρο και καθαρίζουμε πετώντας τα εντόσθια και το κεφάλι.
Ανοίγουμε στη μέση χωρίς να χωρίσουμε τελείως τα δύο μέρη και αφαιρούμε το κόκαλο.

Τα βάζουμε σε ταψί, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε για 1-2 ώρες.


Ξεπλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε μπολ βάζουμε μια στρώση γαύρο, περιχύνουμε με λίγο λάδι, ξύδι, μαϊντανό και σκόρδο.
Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση γαύρο και τα άλλα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
Ρίχνουμε λάδι και ξύδι όσο χρειαστεί για να καλυφθούν τα ψάρια.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο 1 μέρα τουλάχιστον.


Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπεριά Φλωρίνης.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε αντί για μαϊντανό δάφνη, ρίγανη ή θυμάρι και αντί για ξύδι λεμόνι.