MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ!!!!!!!!

Τιραμισού

Γενέθλια σήμερα στο σπίτι και για τούρτα επέλεξα μια υπέροχη τιραμισού!

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα Νο 20:

300 γρ μπισκότα σαβαγιάρ
500 γρ μασκαρπόνε
150 γρ ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ γάλα
2 κουταλιές στιγμιαίος καφές
3 κουταλιές κονιάκ
Λίγο κακάο
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε μεταλλικό μπολ ενώνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και βάζουμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κάψει το μίγμα ~ έτσι παστεριώνονται τα αυγά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά και το ενσωματώνουμε με το μασκαρπόνε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας ελαφρά.
Βράζουμε για 1 λεπτό το γάλα με τον καφέ, προσθέτουμε και το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε πυρέξ ή σε επίπεδη φόρμα με έλασμα.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότων και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες για να πήξει.
Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο κακάο.
Θαυμάσιο γλυκό, συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου!