MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!!!

αριδομακαρονάδα

Νομίζω ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν τους αρέσει μια καλοφτιαγμένη γαριδομακαρονάδα. Αν βρείτε φρέσκες μεγάλες γαρίδες ακόμα καλύτερα, εγώ την έφτιαξα με κατεψυγμένες και έγινε νοστιμότατη!

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πάπρικα
1 φλυτζανάκι ούζο
5-6 ώριμα ντοματάκια
2-3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
1/2 φλυτζάνι ζωμός λαχανικών
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη, λίγο αλάτι (γιατί έχει αλάτι ο ζωμός) και πιπέρι και το ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου
Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να δέσει για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά al dente, τα έχουμε σουρώσει και τα διατηρούμε ζεστά. Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε παρμεζάνα τριμμένη.
Καλή όρεξη!