MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΟΚΑΤΣΙΑ!!!



Μία διαφορετική πρόταση,χορταστική και πεντανόστιμη!
Σ΄αυτή την συνταγή τα μπιφτέκια ζουμερά και η τραγανή φοκάτσια αποτελούν ένα πλήρες γεύμα!

Τα υλικά μας
για την φοκάτσια(ένα ταψί κουζίνας)
για την ζύμη
300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr. αλεύρι φαρίνα
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
για την γαρνιτούρα
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
6-7 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
για τα μπιφτέκια
500 gr. μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
για την γαρνιτούρα και την σάλτσα
Αγγουράκια τουρσί
Βαιλικό φρέσκο
150 gr. φέτα
Λίγο ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά

Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Φοκάτσια
η ζύμη
Σε ένα μπώλ βάζουμε τα δύο αλεύρια,κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε την μαγιά,το αλάτι,την ζάχαρη,το ελαιόλαδο και το νερό.
Ζυμώνουμε για 5' λεπτά,σκεπάζουμε και τοποθετούμε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 45' λεπτά.
Την ξαναζυμώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο 30' λεπτά.
Κατόπιν την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να ετοιμάσουμε την γαρνιτούρα.
η γαρνιτούρα
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά εκτός από τα μανιτάρια,προσθέτουμε τα μυρωδικά μέχρι να μαραθούν,αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε την γαρνιτούρα πάνω από την ζύμη.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Πασπαλίζουμε με θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά.
τα μπιφτέκια
Μουλιάζουμε το ψωμί σε αρκετό νερό.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το ψωμί,το οποίο στραγγίζουμε με το χέρι μας.
Θέλουμε τον κιμά μας μαλακό,όσο πιο πολύ τον ζυμώσουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε.
Βάζουμε 30' λεπτά στο ψυγείο.
Ζυμώνουμε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους,τα πατάμε με το δάχτυλο στην μέση,για να κρατήσουν το σχήμα τους και τα ψήνουμε στο γκρίλ ή τον φούρνο.
Η συναρμολόγηση
Ετοιμάζουμε την σάλτσα φέτας,βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την φέτα τριμμένη,το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σάλτσα,τέλος προσθέτουμε την πάπρικα.
Κόβουμε την φοκάτσια σε τετράγωνα κομμάτια,ανάλογα με το πόσα άτομα θέλουμε να σερβίρουμε,τοποθετούμε από πάνω 2 μπιφτέκια,περιχύνουμε με σάλτσα φέτας,ροδέλες από το τουρσί και βασιλικό.