MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ POMODORO!!!!



Μυρωδάτη σάλτσα,al dente παπαρδέλες και φρέσκια παρμεζάνα,η απλότητα μιας συνταγής ..το "μεγαλείο" της γευστικότητας!

Τα υλικά μας
500 gr. παπαρδέλες
για την σάλτσα Pomodoro
500 gr. ντομάτες πομοντόρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
3 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα και 1 ολόκληρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
100 gr. παρμεζάνα χοντροτριμμένη

Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Πλένουμε τις ντομάτες κόβουμε σε κύβους τα 200 gr. και βάζουμε στο multi τις υπόλοιπες και τις πολτοποιούμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο,προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι,σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί,χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε 2΄ λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες,τον βασιλικό,την ζάχαρη,το πιπέρι και βράζουμε 5΄λεπτά.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και ελάχιστο νερό (άν είναι πολύ σφιχτές).
Σιγοβράζουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Έχουμε βράσει τις παπαρδέλες και σερβίρουμε με άφθονη παρμεζάνα και βασιλικό.