MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΕΛΕΤΑ!!!

Ομελέτα

Τα αυγά είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών ~ επίσης περιέχουν σημαντικό ποσοστό σιδήρου, πολλές βιταμίνες, αρκετά ιχνοστοιχεία και λίγες θερμίδες (εφ’ όσον βέβαια δεν τα τηγανίζουμε και δεν προσθέτουμε βούτυρο!

Πέρα από αυτά όμως, είναι μια τροφή νόστιμη και πολύ εύκολη στην προετοιμασία.
Γι αυτό λοιπόν, τι πιο γρήγορο απο μια ομελέτα όταν μας πιέζει ο χρόνος;


Οι συνδυασμοί άπειροι! Εγώ εδώ ζέστανα σε μεγάλο τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο και ρόδισα ελαφρά λίγα μανιτάρια χοντροκομμένα. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε κρεμμύδι και πιπεριές ψιλοκομμένα.
Χτύπησα 4 αυγά με λίγο αλατοπίπερο και 2 κουταλιές γάλα και τα έριξα πάνω στα μανιτάρια.
Έλεγξα αν ψήθηκε από κάτω ανασηκώνοντας ελαφρά με μια σπάτουλα, έριξα από πάνω 2-3 κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί και την έβαλα για 2 λεπτά στο γκριλ της κουζίνας για να ψηθεί και από πάνω και να φουσκώσει. Αν θέλετε αντί για το γκριλ μπορείτε να την γυρίσετε απλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και να συνεχίσετε το ψήσιμο στο μάτι της κουζίνας για 2 λεπτά. Επίσης μαζί με το τυρί μπορούμε να ρίξουμε και 1-2 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Έτοιμη! Με συνοδεία μιας σαλάτας πράσινης ή χωριάτικης έχουμε ένα πλήρες γεύμα!