Φιογκάκια με ντομάτα, φέτα και ελιές
Μια θαυμάσια σαλάτα ζυμαρικών με μεσογειακή γεύση!
Υλικά για ένα μεγάλο μπολ:
500 γρ φιογκάκια
3-4 μέτριες ντομάτες
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ ελιές (μαύρες ή πράσινες)
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ φέτα
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα φιογκάκια. Τα βράζουμε al dente, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, πλένουμε καλά τις ντομάτες, πετάμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις ελιές. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το λάδι, τον μαϊντανό και τη φέτα.Προσθέτουμε τα φιογκάκια, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
.... μμμμ !!!
Υλικά για ένα μεγάλο μπολ:
500 γρ φιογκάκια
3-4 μέτριες ντομάτες
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ ελιές (μαύρες ή πράσινες)
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ φέτα
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα φιογκάκια. Τα βράζουμε al dente, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, πλένουμε καλά τις ντομάτες, πετάμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις ελιές. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το λάδι, τον μαϊντανό και τη φέτα.Προσθέτουμε τα φιογκάκια, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.