MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΛΙΘΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ!!!!

Λιθρίνια ψητά

Δεν φαντάζομαι να νομίζατε ότι τελειώσαμε με τα ψάρια...! Μα υπάρχει καλύτερη, πιο υγιεινή και νόστιμη τροφή; Μεγάλη ευτυχία που στην Ελλάδα υπάρχει ατέλειωτη ποικιλία φρέσκων ψαριών και δεκάδες συνταγές για όλα τα γούστα... Αυτή τη φορά αρκεστήκαμε σε λιθρινάκια που ψήθηκαν στα κάρβουνα, μοσχοβόλισε η γειτονιά και έγιναν ανάρπαστα με συνοδεία κρεμμυδόπιτας, με πικάντικο τζατζίκι, αμπελοφάσουλα με ντοματούλα για σαλάτα και περιχυμένα με μπόλικο λαδολέμονο...
Τα ψαράκια πρέπει να έχουν σφιχτό δέρμα και ζωηρά σκούρα μάτια, να μην μυρίζουν βαριά και να μην έχουν ανασηκωμένες ουρές. Τότε είμαστε σχεδόν απόλυτα σίγουροι για τη φρεσκάδα τους. Πρέπει να καθαριστούν καλά από λέπια κατ' αρχήν και μετά από εντόσθια και να πλυθούν καλά. Αφού στεγνώσουν, τα αλείφουμε ελαφρά με λαδάκι, τα αλατίζουμε κατά προτίμηση με χοντρό αλάτι και πασπαλίζουμε με ελάχιστο πιπέρι.
Ανάβουμε φωτιά με ξερά κλαδάκια και τα αφήνουμε να "χωνέψουν" τελείως.
Πάντα βάζουμε τη σχάρα άδεια στη φωτιά να κάψει και την περνάμε ελαφρά με λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν τα ψαράκια. Τα τοποθετούμε σε σειρές με τάξη και τα ψήνουμε προσέχοντας πολύ να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.
Η καλύτερη σαλτσούλα για αυτή τη νοστιμιά είναι λίγο ελαιόλαδο χτυπημένο με το χυμό ενός ή και δύο λεμονιών μαζί με λίγο αλατάκι και ρίγανη... Βάλτε και ένα ποτήρι καλά παγωμένη μπύρα και απολαύστε μαζί μας!