MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ Η ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ......ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ, ΚΑΠΑΡΗ Κ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ!!!

Ριγκατόνι ή παπαρδέλες ή τι σας πηγαίνει εσάς, με κουνέλι κάπαρη και μουστάρδα

Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά
1/2 κουνελάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
2 κλωναράκια σέλερι
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 Κ.σούπας κάππαρη
1 Κ. σούπας μουστάρδα δυνατή (Dijon)
1 κουτ.γλ. φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γλ. ξερό
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός προαιρετικά
Εκτέλεση
Ξεκοκαλίστε το κρέας και κόψτε το σε μικρά κομματάκια ή κόψτε το κουνελάκι σε μικρά κομμάτια με το κρέας. Αλατοπιπερώστε και αλευρώστε τα.Σοτάρετε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο απ όλες τις πλευρές, βγάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Καθαρίζετε από τις ίνες το σέλερι.Κόψτε σε μικρά κομματάκια το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι.Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το κρέας, 1 φλιτζάνι νερό, τη μουστάρδα, την κάπαρη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Ανακατεύετε και παρακολουθείτε να μην κολλήσει.Αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό.΄Οταν ετοιμαστεί το κρέας/σάλτσα, βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε (αφήνετε λίγο απ το νερό τους, να μην είναι στεγνά), τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίζετε μαϊντανό ψιλοκομμένο από πάνω.
Η συνταγή είναι πιο εύκολη απ όσο την περιγράφω.Απλώς τη γράφω αναλυτικά.