MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ!!!

Γεμιστά με ρύζι

Τα γεμιστά τα αγαπάμε οικογενειακώς και πάντα με σκέτο ρύζι, χωρίς κιμά, αλλά με μπόλικα μυρωδικά...
Υλικά:
4-5 ντομάτες
4 πιπεριές πράσινες
3 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
λίγη ζάχαρη
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι για γεμιστά
2 μέτριες πατάτες

Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καπάκι απο τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι. Λιώνουμε την ψίχα από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες χωριστά στο μούλτι.
Αδειάζουμε με τις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια. Τα τοποθετούμε όλα σε ταψί. Ανακατεύουμε λίγο αλάτι με λίγη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.

Ροδίζουμε σε λίγο λάδι το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνιθο, αλατοπίπερο, τη μισή ψίχα από τις ντομάτες και όλη από τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 3/4 περίπου, όχι μέχρι επάνω γιατί με το ψήσιμο το ρύζι φουσκώνει και θα χυθεί, και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στα κενά. Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη ψίχα της ντομάτας και 2 φλυτζάνια νερό.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 1/2 ώρα περίπου.
Γίνονται νοστιμότατα και πολύ-πολύ μυρωδάτα...